Smultronställen på Kreta
Det är mycket Grekland just nu.
Många har pratat om hur man ska göra med sina pengar.
Och många har tom plockat ut allt dom äger och har.
Men Mitt Grekland är ju så mycket annat.

Och det var det jag tänkte dela med mig av så här i semestertider.
Det turkosa vattnet, maten, det genuina, det man drömmer om att få uppleva när man reser till Grekland, eller Kreta som är en ö.
En stor ö som bjuder på allt från minoiska palats till turistfällor och en enastående natur.

Jag tänkte bjuda på några riktiga pärlor, som man helt enkelt inte får missa om man kommer hit, och det är jag alldeles övertygad om att någon av Er gör.
Om inte i sommar, så kanske en annan gång.

Det finns en strand här i Makrigialos som heter Green Beach.
På den stranden ligger det en taverna som heter Diaskari, heaven on earth står det också på skylten.



Det är mitt uppe i alla all inclusive anläggningar en verklig oas, en liten pärla helt enkelt.
Så nära, men ändå så stilla.
Och det i en by där det är fler skandinaver än greker när hotellet är fullt.
Så nära, men ändå så stilla.
Och det i en by där det är fler skandinaver än greker när hotellet är fullt.

Stranden sträcker ut sig ca 500 m och består till en början mest av sten,men ju längre bort från tavernan man kommer, ju mer sand blir det.

På stranden finns det små hyddor med halmtak, där det också hängs upp en hängmatta när man kommer.

Tavernan drivs av Georg, en mycket trevlig man och hans trevliga personal.
Denna idyll är vår på lediga dagar, ja inte bara våran förstås, men det är hit vi gärna beger oss när vi har lediga dagar.

Vi läser, sover, umgås, och äter den mest fantastiska maten någonsin.
Greksalladen är gudomlig, dom friterade zuccinistängerna (ser nästan ut som pommes frites) "to die for".

Här äter vi oftast Meze som är smårätter, motsvarigheten till spanska Tapas.
Det brukar bli Saganaki, som är stekt ost och byns godaste, små köttbullar med yoghurt, zuccinistängerna är ett måste, ostpajer, friterade sardiner, ja det spelar faktiskt ingen roll vad man tar, allt är gott.

I går tog jag dock en ny rätt för jag var så otroligt sugen på pasta. Så då blev det pasta med räkor, åhh guud så gott,
Värt en resa hit bara för den rätten.
Och eftersom det var ledig dag blev det också en Mythos, en grekisk öl som är ganska lätt i smaken.
Efter maten brukar vi sola, sova, lyssna på musik, lyssna på vågorna, läsa en god bok och konstatera att så mycket bättre än så här blir det inte.


Så om Ni åker till Makrigialos på södra sidan på Kreta, så lova att Ni inte missar den här lilla pärlan.
För det vore så himla synd.

Men nu är det arbetsdag igen och jag och mitt fantastiska team laddar för en ny dag.

Jag önskar Er andra en härlig dag!
Kramis
Kicki